Започва изграждането на вътрешното пространство и олтара на православната ни църква „Св. Йоан Рилски“ в Лондон



Започва изграждането на вътрешното пространство, олтара и наоса на православната ни църква „Свети Йоан Рилски“ в Лондон, Великобритания. Това съобщиха от Българската православна църковна община в английската столица чрез своята Фейсбук страница.

От храма публикуваха и снимки, които показват напредъка на ремонтните дейности в българската църква, и отново благодариха на сънародниците ни за подкрепата.

До момента храмът има изграден нов покрив с поставени керемиди. Подпокривното пространство за купола и неделното училище се обособяват, а нивото на пода в централната част вече е отлято от железобетон.

Поради ремонта на храм „Св. Йоан Рилски“ богослуженията на български език през месец юли се извършват в църквата „Свети Тома“ в лондонския квартал Северен Кенсингтън. Там вече наши сънародници се събраха на две свети Литургии.

Реконструирането и разширяването на параклиса на Българската църковна община в Лондон в православен храм започна с благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, като на 4 ноември бе поставено началото на дарителска кампания за изграждане на църквата.

Източник: БТА

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...