Какво завеща патриарх Максим на Църквата



Тази събота във „Вяра и общество”

Четиридесет дни след кончината на Българския патриарх Максим екипът на предаването търси отговор на няколко важни въпроса: Какво остави на Българската църква нейният вече покоен глава след повече от 40 г. патриаршеско служение? 

Успя ли той през времето на атеистичния режим да съхрани устоите на православната вяра и да опази Църквата от разрушителната поквара на бездуховността? И в крайна сметка – успя ли да запази единството на БПЦ в ново време? Какъв ще остане той в паметта на своите съвременници – като благ и добър човек, като примерен и скромен монах безсребърник, загрижен единствено за духовното израстване на своите събратя, или като личност, на която не й достигнаха сила и смелост да се опълчи срещу комунистическия режим и срещу наглото самоуправство и бездуховността, насаждани в Църквата от някои представители на висшия клир?

Вашите въпроси и мнения очакваме предварително на страницата на предаването на сайта на БНТ или по фейсубк, а по време на предаването и на живо – чрез познатите Ви телефони. Наши събеседници ще бъдат Знеполският епископ Йоан, бившият директор на Дирекция по вероизповеданията Любомир Младенов, църковният публицист Георги Тодоров и журналистът Найо Тицин.

Гледайте ни! Очакваме ви!
Тази събота – точно в 17 часа!

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...