Молитвено възвание за предстоящия патриаршески избор



На страниците на Видинска и Ловчанска епархия във Фейсбук е публикуван призив за молитвено участие на църковния народ в предстоящия избор на български патриарх. С надежда повече хора да откликнат, споделяме текста на документа:

 

ВЪЗВАНИЕ

Скъпи в Господа отци, братя и сестри,
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Предстоят ни съдбоносни избори за Патриарх на родната ни БПЦ, както и държавни избори. Обръщаме се към всички, които желаят молитвено да подкрепят нашата света Църква и Родина. Нека всеки ден от днес до 30 юни прочитаме Молебния канон към Пресвета Богородица.

Господ Бог по Нейните всесвети молитви да ни прости и помилва, да излее Своята Божествена милост към нашата родна света Църква и към нашия народ.

✝ Ловчански митрополит Гавриил
✝ Неврокопски митрополит Серафим
✝ Видински митрополит Даниил

27.05.2024 г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...