Със света Литургия Българската православна църковна община в Люксембург ще отбележи празника на св. първовърховни апостоли Петър и Павел



Света Литургия на български език ще отслужи на празника на св. първовърховни апостоли Петър и Павел предстоятелят на Българската православна църковна община „Св. Иван Рилски“ в Люксембург – протойерей Стоян Бербатов. Това съобщават от Църковното настоятелство на храма в неговата Фейсбук страница.

С богослужението, което ще се състои на 29 юни, Църквата ще отбележи и края на тази учебна година.

„Със света Литургия ще прославим празника на светите първоапостоли Петър и Павел и ще завършим църковната учебна 2023–2024 година. В този ден ще празнуваме и първата Неделя след Петдесетница, която е посветена на Всички светии“, споделят от Църквата.

Утринното богослужение ще започва в 9:00 ч. местно време, а началният час на светата Литургия е 10:15. Изповед ще е възможна от 9:30 ч., става ясно още от публикацията.

„Мястото на срещата ни и този път е в храма към Духовната семинария „Jean XXIII“, посочиха от Българската православна църковната община.

Адресът на Духовната семинария е: 52, rue Jules Wilhelm, L-2728 Luxembourg).

Българската православна църковна община „Св. Иван Рилски“ в град Люксембург е учредена официално на 3 октомври 2015 г. На този ден се състои и изборът на Църковно настоятелство. Църковната община към Западно- и Средноевропейската епархия на Българската православна църква – Българска патриаршия е учредена след отслужване на Архиерейска света литургия в храма „Св. Алфонс“, предстоявана от Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний в съслужение със свещеник Станко Дидов.

Източник: БТА

Снимка: Българската православна църковна община „Св. Иван Рилски“, Люксембург

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...