Гръцката Православна църква – в Ботсуана



Източник: Ехо – Габорон

За първи път Гръцката Православна църква наема място за богослужение в столицата на Ботсуана Габорон на 12 януари 2006. Най-голямата атракция са Патриархът на Александрия и цяла Африка Негово Блаженство Теодор ІІ от Гръцката Православна църква и папа Бенедикт ХVI, който спря в Ботсуана след папска визита в Южна Африка, за да отпразнува Рождество Христово и да засвидетелства добри отношения с гръцката общност тук.

Негово Високопреосвещенство Джордж, Архиепископ на Зимбабве, Ангола, Ботсуана, Малауи и Мозамбик, заяви от името на папата, че целта на това посещение е папата да се срещне и да си взаимодейства с Гръцката Православна общност в Ботсуана, както и да ознаменува отминаващия празничен сезон.

Архиепископ Джордж добави, че като нова църковна общност в Ботсуана Гръцката Православна църква все още няма храм, но той ще бъде създаден. В страната има около 200 семейства от Гръцката православна семейства, чиито членове са вярващи.

Превод: Мариета Ганева

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...