Мотивационни работилници ИМА ЗАЩО. Колко е важно да кажеш „Аз се харесвам“: ВИДЕО



Да изградиш правилна самооценка, да се приемаш и обичаш, да имаш реалистични очаквания за себе си. Това са част от щрихите, обрисуващи един уверен човек със здравословна доза самочувствие. Как обаче да постигнем това, особено в стихийния период на юношеството? Изпълнени със съмнения, носещи върху си различни етикети и травми от детството, тийнейджърите са изправени пред важна борба със себе си и избора как да се възприемат.

Поредната среща от цикъла мотивационни работилници ИМА ЗАЩО бе посветена именно на умението да се приемаме и харесваме. Модератор на събитието „Аз се харесвам“ бе Мария Гюровска – бакалавър по психология към Нов български университет, активен участник в дейностите и на Департамент „Когнитивна наука и Психология“ към НБУ. В момента учи магистратура по специалност „Когнитивна невронаука“ в Università di Trento, Италия. Била е президент на международна младежка организация, посветена на студентски обмен в рамките на Европейската общност. Работила е в сферата на човешки ресурси и е била доброволец в болнично заведение с фокус върху детското когнитивно развитие. Има доброволчески опит в работа с деца и възрастни в неравностойно положение. Стажувала е в няколко детски градини, където е участвала в изследвания на детското и когнитивно развитие.

По време на работилницата, Алекс, Матей, София, Преслава, Мая, Невена и Борис обсъждаха какво е самочувствието и защо е важно за всеки от нас. Младите хора се обединиха около мнението, че няма универсално решение за това как да приемеш себе си и да изградиш силно вътрешно аз, което да не се влияе от мнението на останалите.

В резултат на проведения разговор, участниците направиха следните изводи, които споделят и с връстниците си:

Всеки човек преодолява по различен начин проблемите със самочувствието.
Има хора, които нямат самоинициатива и на тях трябва да им се помогне.
Трудно е да направиш крачка към решителна промяна, но никой, освен теб, не може да я направи.
Трябва да се говори за това – да се търси съвет и подкрепа, когато осъзнаеш, че комплексите ти пречат.
Трябва да се научиш да се обичаш.

Вижте повече във видеото.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...