Св. Синод на Православната църква в Америка избира следващия епископ на епархията на Нова Англия



На 7 ноември, на заседание,  състояло се в катедралата „Света Троица“ в Чикаго, Светият Синод на Православната църква в Америка избра следващия епископ на епархията на Нова Англия.

Така йеромонах Бенедикт (Чърчил), който беше определен от епархията в края на миналия месец, ще бъде наследник на Негово Високопреосвещенство архиепископ Никон, преставил се в Господа през 2019 г.

О. Бенедикт, бивш енорийски свещеник в Северна Каролина, наскоро беше постриган в монашество в манастира „Св. Тихон“ в Пенсилвания от неговия игумен схиархимандрит Сергий (Бауер).

Днес о. Бенедикт бе възведен в архимандритски сан от Негово Високопреосвещенство Чикагския архиепископ Даниил.

Той ще бъде възведен в епископски сан на 1–2 декември в катедралата „Света Троица“ в Бостън.

Източник: orthochristian.com

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...