БПЦ получи почетна грамота и плакет от Академията на МВР



На 1 октомври, Покров Богородичен, Ректорското ръководство на Академията на Министерство на вътрешните работи на Република България удостои Българския патриарх и Софийски митрополит Даниил с почетна грамота и плакет на Академията на МВР, съобщават от Софийска света митрополия. Отличителният знак се дава за оказваната духовна подкрепа и архипастирско благословение на преподавателската колегия, курсантите и студентите на Академията.

Тържественият водосвет и освещаване на знамената на Академията на МВР бяха извършени от архимандрит Йоаким, духовен надзорник на Софийска епархия и игумен на Дивотинския манастир „Св. Троица“, който преподаде патриаршеския благослов и получи отличителните знаци.

Почетната грамота и плакет БПЦ получава и в знак на признателност за това, че всяка поредна година се утвърждава тази традиция за доброто начало на работата на Академията на Министерството на вътрешните работи като важна институция за опазване на националната сигурност.

На тържествената церемония присъстваха главният секретар на МВР Мирослав Рашков, директорът на ГД „Борба с организираната престъпност“ Явор Серафимов, директори на главни дирекции и дирекции в МВР, родители и близки на курсантите.

+++

През 2020 г., с благословението на патриарх Неофит, в двора на Академията на МВР беше извършено полагането на основен камък за параклис в чест на св. цар Борис Покръстител. Желанието на академичната общност е в него да се отслужва св. Литургия и той да стане своеобразен нов енорийски храм на територията на висшето училище.

Източник: Софийска света митрополия

Снимки: Академия на МВР

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...